PINZGAUTAL, OOSTENRIJK

9 (en 6)-daagse Martin Mans muziek- en racefietsvakantie

  • Do. 07-09 t/m vr. 15-09-2023
  • 999 / 749 per persoon
  • Racefiets - niveau 5-6

Reisprogramma Muziek- en racefietsvakantie
Donderdag 07 september
Rond 15.30 uur wordt iedereen verwacht in het hotel. Na een korte kennismaking met koffie en apfelstrudel stappen we op de fiets voor een warming up fietsrondje van ongeveer 1,5 uur. Een uitstekende manier om kennis te maken met de omgeving en de andere deelnemers. Als iedereen zich weer heeft opgefrist schuiven we aan tafel voor een heerlijk diner in het restaurant van ons hotel. Tijdens het diner legt onze reisleider Andries, aangevuld door Martin Mans, uit hoe deze week zowel op de fiets als muzikaal eruit komt te zien.

“Genieten van meerdere passies tegelijk; GEWELDIG!”Martin

Vrijdag 08 september
Vandaag gaan we een mooie route rijden naar een van de vele zijdalen in het Pinzgautal. We testen voor het eerst onze klimmersbenen naar de Hintersee (1.313 meter) in het Felbertal.

Zaterdag 09 september
De Kitzbüheler Horn (1.996 meter) staat vandaag op het programma. We klimmen niet naar het hoogste punt van deze vakantie, maar de “Horn” is wel de steilste van deze week, met continu stijgingspercentages tussen de 10% en 18%; een echte kuitenbijter. Je kan vanuit het hotel starten maar ook halverwege na een korte rit met de auto boven op de Pass Thurn.

Zondag 10 september
Zondag houden we een rustdag. In het dorpje Mittersill (10 min. met auto) is een Evangelische Kirche. Vanuit de reisbegeleiding bieden we de mogelijkheid om een Nederlandstalige kerkdienst te beluisteren. Ook zal Martin Mans een muzikale invulling geven.

Maandag 11 september
Oostenrijks hoogste berg, de Grossglockner (3.774 meter), kunnen we na vandaag van de bucketlist afvinken! We starten vanaf het hotel maar je kan ook starten vanaf Bruck an der Grossglocknerstrasse. We fietsen tot op de Edelweissspitze (2.574 meter). Dit zal de rit met een van de meeste hoogtemeters van deze vakantie worden, in ieder geval eentje met het grootste hoogteverschil namelijk 1.914 meter! Het gemiddelde stijgingsniveau is 5,2%.

Dinsdag 12 september
Na de loodzware dag van gisteren rijden we nu een rit met minder hoogteverschil. Vanuit onze standplaats rijden we naar Zell am See waar Martin Mans een muzikale omlijsting aan deze dag geeft . Vandaar door naar Saalfelden richting Sankt Johann in Tirol rijden we terug in tegenover gestelde richting als zaterdag Pass Thurn naar het hotel. In totaal rijden we deze dag ca. 125 kilometers.

Woensdag 13 september
Bijna om de hoek ligt de hoogste, gefaseerde, waterval van Europa, de Krimmler Wasserfälle. Vanuit het hotel fietsen we hier naartoe en bezichtigen dit geweldige schouwspel. Daarna vervolgen we over de Gerlospass (1.513 meter) onze weg naar Königsleiten om via de oude Krimmler Landesstrasse weer terug te rijden naar het hotel. De liefhebber kan een tussenstop maken in Wald im Pinzgau om in het Kristallbad de benen te ontspannen.

Donderdag 14 september
Op deze laatste sportieve dag van deze reis halen we nog één keer het uiterste uit onszelf. Vanuit Hollersbach rijden we naar de Tauernmoossee met een hoogte van 2.023 meter. In totaal zullen 25 haarspeldbochten tellen en een gemiddelde stijgingspercentage van 5,3%. Een prachtige klim met als beloning een geweldig uitzicht. Een bezoek aan de stuwdam en het geweldige uitzicht op de besneeuwde omliggende bergen is een optie.

Vrijdag 15 september
Na een stevig ontbijt pakken de 9-daagse gasten hun spullen en vertrekken weer naar Nederland. De 6-daagse gasten vertrekken op de racefiets en volgen het programma van zaterdag 09-09.

Zaterdag 16 september
Dit is echt de laatste dag voor iedereen. We genieten nog van een goed ontbijt en gaan dan terug naar Nederland.

Pluspunten:
• Beklimming van de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner
• Reis met muzikale omlijstingen
• Volgauto tijdens de tocht altijd in de buurt
• Mogelijkheid tot bezoek Krimmler Wasserfälle en de Tauernmoossee stuwdam
• Overnachten op één adres, dus geen gesleep met je bagage

Reissom:
€ 999 p.p. op basis van halfpension (do. 07-09 t/m vr. 15-09-2023), óf
€ 749 p.p. op basis van halfpension bij een 6-daags verblijf (ma. 11-09 t/m za. 16-09-2023)

Reserveren

Martin Mans

Muzikale Reisleider
martin@sportieferopuit.nl

Andries van Driel

Reisleider
andries@sportieferopuit.nl