HUTTENTOCHT TIROL, OOSTENRIJK

9 (en 6)-daagse mountainebike fietsvakantie

  • Do. 29-06 t/m vr. 07-07-2023
  • 999 / 749 per persoon
  • MTB - niveau 5-6 / 6-7

Adembenemende panorama’s, berghutten, groene almen en fietsen over de bergkammen met links en rechts het dal, steile klimmen over bergpaden en door het bos, dat is in het kort onze huttentocht op de MTB bike in Tirol.
Dagelijks trekken we er op uit om te genieten van mooie tochten van verschillende niveaus. De ene keer fietsen we naar boven en een andere keer nemen we de gondel, blijven we boven, rijden van top naar top en dalen weer af. We hebben het programma zo ingericht dat er onderweg bij een echte Tiroler berghut geluncht kan worden. Dit is Oostenrijk op z’n best!
Het voelt als een echte trektocht over de Alpen in de voetsporen van de Romeinen van vroeger, met de luxe van een warme douche en een maaltijd bij aankomst in de door ons uitgezochte berghutten/hotels.
Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken, die is door ons al naar je volgende overnachting plaats gebracht.
Deze 9 (6)-daagse MTB vakantie heeft niveau 5/6 of 6/7, omdat bijna elke dag, indien gewenst, bij minimaal 1 beklimming de gondel genomen kan worden, hierdoor kan iedere renner zelf bepalen hoe zwaar de etappe is.
Alle routes zijn met behulp van GPS zelfstandig te fietsen, of je kan er voor kiezen om met de reisleider op de fiets de route te kiezen.
Niveau 5/6 of 6/7

Pluspunten:
• Eventueel MTB ter plaatse te huur
• Bijna elke dag kan er een gondel genomen worden, zodat de route ook niveau 5/6 heeft.
• Bezoek aan de Krimmel watervallen
• Reis is ook geschikt voor de E-MTBike

“Heerlijk dat onze koffers steeds klaar stonden bij aankomst in onze overnachtingsplaats.”Peter

Reisprogramma Huttentocht Tirol

Donderdag
Op deze aankomstdag zullen we elkaar in de middag begroeten. We doen dit in ons hotel in Brixen im Thale. Voor de liefhebbers maken we een leuk in-fietsrondje van ca. een uur. Een uitstekende manier om met elkaar kennis te maken, de schitterende omgeving te verkennen en controleren of je fiets in orde is. Vervolgens schuiven we aan tafel om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Vrijdag
Vandaag gaan we gelijk de benen testen, het wordt klimmen! Degenen die voor niveau 6/7 gaan, rijden 2 beklimmingen, terwijl niveau 5/6 de eerste beklimming naar de Hahnenkamm met de gondel nemen, voor we de tweede en laatste klim van de dag gaan doen naar onze overnachtingplaats. Onderweg komen we door een dorpje wat voorlopig onze laatste doorkomst in de bewoonde wereld is.

Zaterdag
Vanuit ons verblijf rijden we bijna gelijk een mooie panoramaroute met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Alpen. Na de passage van de Stangenjoch gaan we halverwege in de afdaling via de volgende panorama-route, de “Aschauerhoheweg,” op weg naar de prachtige klim naar de Brechhornhaus waar we ook het weekend hopen te verblijven.

Zondag
Zondag houden we een rustdag. Vanuit de reisbegeleiding bieden we 2 keer de mogelijkheid om een Nederlandstalige kerkdienst te beluisteren. Brechhornhaus is een luxe berghut/hotel midden in de natuur op 1700m hoogte.

Maandag
Vanuit ons verblijf dalen we af naar Aschau waar we wederom over de Stangenjoch 1730m gaan. Onderweg passeren we de de provinciegrens Tirol-Salzburg. Na de afdaling via de Baumgarten alm gaan de MTBikers van niveau 6/7 weer klimmen naar onze overnachtingplaats op 2000m. De deelnemers van niveau 5/6 kunnen met de gondel omhoog. De deelnemers van de 6-daagse reis voegen zich bij ons gezelschap.

Dinsdag
We dalen af en komen na 4 dagen weer even terug in de bewoonde wereld. Vanuit het brede Pinzgautal maken we eigenlijk 1 lange klim naar onze overnachtingsplaats, weer hoog in de bergen op 1760m.

Woensdag
Een relatief makkelijke rit, maar misschien wel de mooiste rit deze week. Besneeuwde toppen, stuwmeer, watervallen, off-road door de natuur. Onze overnachting is in het Krimmler-Aachental, wat bekend staat als een van de mooiste dalen van Oostenrijk.

Donderdag
We dalen af naar de Krimml watervallen die met een valhoogte van 380m de grootste van Centraal Europa is. Na een kort bezoek aan de watervallen maken wij ons gereed voor de laatste klim van deze reis. De Filzenscharte, een bergpas op 1686m hoogte gaan wij nog beklimmen, voordat we kunnen afdalen naar ons vertrekpunt van deze reis in Brixen im Thale.

Vrijdag
Na een stevig ontbijt pakken de 9-daagse gasten hun spullen en vertrekken naar Nederland. De 6-daagse gasten trekken met hun mountainbikes nog 1 keer de geweldige omgeving in.

Zaterdag
Aan deze prachtige reis komt helaas nu echt een einde. Met prachtige herinneringen, ervaringen en hoogtepunten begint de reis terug naar huis.

Reissom:
€ 999 per persoon op basis van halfpension (do. 29-06 t/m vr. 07-07-2023), óf
€ 749 per persoon op basis van halfpension (ma. 03-07 t/m za. 08-07-2023

Reserveren

Jan Willem van Dijke

Reisleider
janwillem@sportieferopuit.nl