CÔTE D'AZUR, FRANKRIJK

8-daagse racefietsvakantie

  • Do. 01-10 t/m do. 08-10-2020
  • 1.049 per persoon
  • Racefiets - niveau 6-7

Deze racefietsreis brengt ons naar het prachtige gebied van de Côte d’Azur, in het zuiden van Frankrijk. Bij veel mensen bekend om de steden St. Tropez, Cannes en Nice met hun jetsets, de pracht en praal. Natuurlijk niet te vergeten om de azuurblauwe zee, ruige bergen en palmbomen.

Maar het is ook een fantastisch fietsgebied met een bijna 100% verzekering van mooi weer in deze periode van het jaar. Diverse tochten kunnen hier gemaakt worden; hieronder staan een paar voorbeelden. Het daadwerkelijke programma zal in overleg worden bepaald.

- Wat dacht je van een tocht door het Esterelmassief? Vanuit Saint-Aygulf vertrekken we naar Cannes. Een route die niet erg steil is maar wel continu omhoog gaat ….. gelukkig daalt de weg ook weer tot niveau van de Middellandse Zee. Eenmaal in Cannes aangekomen is het de hoogste tijd voor koffie. Via de grandioos mooie kustweg fietsen we terug naar Saint-Aygulf. Machtig mooie rotsen torenen hoog boven je uit, scherp contrasterend met het azuurblauwe water. Genieten met hoofdletters!

- Of een relatief vlakke rit via de baaien van de Middellandse Zee naar Saint-Tropez? Over het Massif des Maures rijden we, tussen de palmbomen, terug naar ons hotel. Na afloop kun je gaan zwemmen of iets anders leuks.

- Of een dagje de beroemde route van de Grand Canyon du Verdon fietsen? We gaan met een busje richting Lac de Sainte-Croix en maken ons gereed voor de pittigste tocht van deze reis. Het is zwaar; hoog in de bergen ben jij aan het zwoegen. Beneden in de diepte baant de rivier de Verdon zich een weg tussen de uitgesleten rotsen. Blijven we genieten van het uitzicht of fietsen we verder? Deze tocht is uitdagend, maar o zo mooi!

- Of fiets je liever rondom het Lac de Saint-Cassien, hét beroemde Karpermeer van Frankrijk?

Reissom:
€ 1.049 per persoon op basis van halfpension en exclusief vlucht

Reserveren

André Huizer

Reisleider
andre@sportieferopuit.nl