VOGEZEN, FRANKRIJK

6-daagse racefietsvakantie

  • Ma. 12-06 t/m za. 17-06-2023
  • 699 per persoon
  • Racefiets - niveau 5-6

Op slechts 600 km van Utrecht verblijven wij op basis van halfpension in een hotel in La Bresse. Vanuit deze standplaats maken we de dagtochten. Dus niet steeds gesleep met je bagage; wel zo gemakkelijk.

Fietsen op hoge toppen en glooiende heuvels, langs groene weiden en bossen, bronnen, beekjes en meren. Dat is in het kort onze 6-daagse fietsvakantie in de Vogezen. Een reis waarop je nog lang zal terugdenken.

De middelzware racefietstochten zijn uitgezet rond de toppen van de “Ballons”. Bekende toppen zijn o.a. Le Ballon d’Alsace (1247 meter), Grand Ballon (1424 meter), Le Hohneck (1363 meter) en de Petit Ballon (1272 meter). De lengtes van de beklimmingen variëren tussen de 5-20 km. De mooiste beklimming in de Vogezen, de La Planche des Belles Filles, zal niet ontbreken!

“Prachtig! Die beboste hellingen verbergen de mooiste beklimmingen.”Joost

Reisprogramma Vogezen
Maandag
Iedereen wordt verwacht in het hotel in La Bresse. Vandaag rijden we een korte rit langs het Lac de Gérardmer van ca. 40 km. In totaal is het ongeveer 800 meter klimmen. Het stijgingspercentage ligt tussen de 3% en 6%.

Een uitstekende manier om de conditie van je fiets te testen en om kennis te maken met de andere deelnemers en de reisbegeleiding.

Dinsdag
Vandaag staat een typische Vogezenrit op het programma. Vele bekende cols komen langs. Via de Ballon d’Alsace naar de Col de Hunsrück. Daarna Col de Bramont. Totale lengte 110 km, stijging ongeveer 2400 meter. Gemiddelde stijgingspercentage 5% a 6%.

Woensdag
Het eerste gedeelte van de rit is gelijk aan de rit van maandag. Bij het Lac de Gérardmer gaan we dit keer om het meer heen. Cols: Col de Grosse Pierre, Col du Surceneux, Col de la Schlucht en voor de liefhebber Le Hohneck. Vervolgens rustig terug naar La Bresse. Lengte vandaag ongeveer 75 km met 1500 hoogtemeters.

Donderdag
Dit zal een pittige rit worden met een lengte van ongeveer 115 km. Via de provinciale weg rijden we naar Le Thillot. Daarna via de Ballon de Servance richting de bekende touretappe finish: la Planche des Belles Filles. Een flinke klim met een lengte van 5,5 km. Gemiddeld stijgingspercentage is 8%, met een uitschieter naar 14%. Vervolgens terug naar La Bresse.

Vrijdag
Deze laatste tourdag bedwingen we vanaf Le Markstein het hoogste punt van de Vogezen, de Grand Ballon, waarvan de top op 1325 meter ligt. We rijden op het dak van de Ballons. Bij helder weer is een perfect uitzicht op de Jura. Lengte van de rit is ongeveer 90 km. Hoogtemeters 2000 meter.

Zaterdag
Na het nuttigen van een goed ontbijt rijden we terug naar Nederland.

Pluspunten:
• Slechts 600 km vanaf Utrecht
• Auto met begeleiding altijd in de buurt
• We verblijven in één hotel, dus geen gedoe met bagage
• Alle routes kunnen zelfstandig of met de groep gefietst worden, ’s avonds eten we gezamenlijk in ons hotel

Reissom:
€ 699 per persoon op basis van halfpension

Reserveren

Corné van Slydregt

Reisleider
corne@sportieferopuit.nl